top of page

Maak kennis met Charlotte

Na een carrière in het bankwezen en accountancy heeft Charlotte zich gericht op verzuimbegeleiding. Ze is als gecertificeerd casemanager ingeschreven in het Register Specialistisch Casemanagement. Een beschermde titel ROV® wat betekent dat kwaliteit geborgd is. Charlotte is ervaren in het coördineren van complexe processen met meerdere partijen. Eigenwijs, daadkrachtig en met een goed ontwikkeld inlevingsvermogen weet ze nieuwe wegen in te slaan. Charlotte is een fijne gesprekspartner die moeiteloos een coachende rol op zich kan nemen zonder daarbij het doel ‘verzuimreductie’ uit het oog te verliezen.
Ze staat naast haar klant, de ondernemer, geeft sturing op afstand en is er als het nodig is. Wanneer het wenselijk en nuttig is komt ze persoonlijk op locatie om samen met jou en je medewerkers tot een passende oplossing te komen, rekening houdend met ieders belang. 

C-Support. Jouw verzuimregisseur

Een deskundige aanpak van ziekteverzuim, het coördineren van het proces, de communicatie met alle betrokken partijen en het adviseren over verzuim, dat kan niet iedereen. De wet- en regelgeving is complex en verzuimbegeleiding is een vak. Het kan veel tijd en aandacht vergen. Daarom hoort het bij een professional die weet hoe het zit, hoe verzuim werkt en die onafhankelijk naast jouw arbodienst en verzuimverzekeraar opereert: een verzuimregisseur.

Ons netwerk is jouw netwerk

C-Support is specialist op het gebied van verzuimbegeleiding. Ze heeft kennis van de wet- en regelgeving, van regelingen en trajecten én een kennisnetwerk van tal van ervaren deskundigen die je op verschillende momenten en vakgebieden in elke fase kunnen bijstaan.
C-Support opent de deur naar dat netwerk.

'En de ondernemer kan zich focussen op datgene waar hij of zij energie van krijgt: ondernemen!'

De rol van een casemanager

Begeleiding en vastlegging van verzuim moet voldoen aan de Wet Verbetering Poortwachter, AVG en andere geldende wet- en regelgeving. Daar komt veel bij kijken. Zoals een Plan van Aanpak, een probleemanalyse, een arbeidsdeskundig onderzoek, eerstejaarsevaluatie, inzetten van een interventie, tweede spoor begeleiding, misschien een vervroegde IVA-uitkering aanvragen of uiteindelijk een WIA-aanvraag. Om nog maar niet te spreken over re-integratie na 104 weken ziekte!
 

Wat levert het jou op

De waarde van een onderneming zit in de ondernemer, het idee, of de diensten, maar bovenal in de mensen en hun ambitie om samen succesvol te zijn. Een succesvolle onderneming investeert daarom in haar medewerkers om ze tevreden én gezond te houden.
Goed verzuimbeleid en goed casemanagement wordt gewaardeerd door medewerkers. C-Support pakt dit in opdracht van jou op en biedt simpele, doeltreffende en betaalbare oplossingen voor verzuim, re-integratie en duurzame inzetbaarheid. Ze kijkt naar wat wél mogelijk is. Medewerkers voelen zich prettig bij deze aandacht en ondersteuning, en jij kunt je focussen op datgene waar je energie van krijgt: ondernemen!

Wat levert goed casemanagement op

  • Voldoen aan de Wet Verbetering Poortwachter

  • Geen onnodig ziekteverzuim

  • Aandacht voor re-integratie en inzetbaarheid

  • Besparing verzuimkosten

  • Benutten van subsidie en sociale regelingen

  • Alle kennis omtrent verzuim in huis

Ondernemers zijn wettelijk zelf verantwoordelijk voor verzuimbegeleiding van hun medewerkers. We geloven ook dat ondernemers graag zelf de regie houden over zaken waar je de volledige verantwoordelijkheid voor draagt. Maar is het eigenlijk wel redelijk om van de ondernemer en de leidinggevende te verwachten dat ze de complexe regels kennen én uitvoeren, alle financiële belangen overzien en externe dienstverleners effectief aansturen? Dat ze lastige vraagstukken oplossen én zorg en aandacht geven aan de zieke medewerker? Nee! Ervaringen laten zien dat het helemaal geen goed idee is om hen met de rol van casemanager op te zadelen. Juist in het MKB niet. Zeker als een medewerker langdurig ziek is, of zelfs niet meer bij je in dienst is, kan het ontzettend veel tijd en geld kosten. In het uiterste geval draag je in totaal twaalf jaar lang de kosten van een zieke medewerker!


Daarom is de inzet van een professioneel opgeleide casemanager van belang. Een verzuimregisseur, die namens de opdrachtgever de regiefunctie vervult, communiceert met ondernemer, medewerker, arbodienst en bedrijfsarts, het verzuimproces volgt, tijdig informeert over uit te voeren wettelijke stappen, aandacht heeft voor inzetbaarheid, zo nodig specialisten in schakelt en de financiële gevolgen overziet. Met goed verzuim casemanagement kun je voldoen aan de wet, ziekteverzuim verlagen én het kostenrisico beperken.

bottom of page